Tiedote

25.4.2016

Uusia pankkeja ja uusia automaatteja talletusautomaattipalveluihin

TalletusOtto-automaattien talletuspalvelu toimii nyt myös kaikkien POP Pankkien ja Säästöpankkien korteilla. TalletusOtto-automaattien määrää lisätään ja niiden lisäksi katukuvaan tulee uudenlaisia OttoPlus-automaatteja, joissa on tarjolla Otto-palvelut plus setelien talletus.

Uusia pankkeja mukaan talletusautomaattipalveluihin

TalletusOtto-automaattien talletuspalvelu on toiminut tähän asti OP Ryhmän, Nordea Pankin ja Danske Bankin korteilla. Nyt se toimii myös kaikkien POP Pankkien ja Säästöpankkien korteilla, mukaan lukien Oma Säästöpankki.

Talletuspalvelu näkyy lisävalintana niiden pankkien korteilla, jotka ovat mukana kyseisessä palvelussa. Talletuspalvelu toimii näiden pankkien kaikilla sirullisilla korteilla, joissa on debit-ominaisuus, myös esimerkiksi Visa Electron -korteilla.Talletus ei ole mahdollista luottokortilla eikä yhdistelmäkortin credit-valinnalla.

Seteleitä on talletettu automaateilla selvästi yli odotusten

Automatian nykyiset 150 TalletusOtto-automaattia ovat kovassa käytössä ja niitäkin aiotaan asentaa vielä joitakin lisää lähimmän kahden vuoden aikana. Vilkkaimmilla automaateilla tehdään tuhansien ottotapahtumien lisäksi tuhansia talletuksia kuukaudessa ja hiljaisimmillakin satoja talletuksia kuukaudessa. Kaksi kolmasosaa talletuksista sisältää pelkkiä seteleitä ja noin 90 % talletetusta rahasta on seteleinä.

”Vaikuttaa siltä, että yrittäjien lisäksi yhä suurempi osa yksityisasiakkaistakin tallettaa saamansa setelit kätevästi heti TalletusOtto-automaatilla, sen sijaan että säilyttäisi niitä itsellään pitempään kuten kolikoita tai veisi ne konttoriin. Vaikka esimerkiksi yksityishenkilöiden välistä käytetyn tavaran kauppaa on siirtynyt paljon myös nettiin, sen määrä on samalla vain lisääntynyt ja maksuvälineenä yleisin on yhä käteinen”, arvioi Automatian asiakkuusjohtaja Jyri Marviala.

OttoPlus on Otto plus setelien talletus

Otto-automaatteja ylläpitävä Automatia Pankkiautomaatit Oy tuo tänä vuonna Suomeen talletusautomaattiensa verkostoa täydentämään myös uudenlaisia käteisautomaatteja, joissa toimivat kaikki Otto-automaateilta tutut palvelut, plus setelien talletus. Automaatin nimeksi on annettu lyhyesti OttoPlus.

OttoPlus-automaatista voi nostaa käteistä aivan kuten muistakin Otto-automaateista. OttoPlus-automaatti on palveluiltaan muutenkin kuin Otto-automaatti, mutta lisäksi sillä onnistuu setelien talletus. Uudenlainen automaatti muistuttaa myös ulkoisesti tavallisia Otto-automaatteja, paitsi että sen valomainoksissa näkyy uusi tunnus OttoPlus.

OttoPlus-automaatit laajentavat talletusautomaattien verkostoa

OttoPlus-automaateissa ei ole laitteistoa kolikkojen käsittelyyn, joten ne ovat mitoiltaan pienempiä kuin Automatian tähän asti asentamat TalletusOtto-automaatit. OttoPlus-automaatteja voidaan asentaa myös ulkoseiniin, palvelemaan 24/7-periaatteella. OttoPlus-automaatteja on tarkoitus levittää vuosien 2016–2017 aikana yhteensä 100 kappaletta ympäri Suomen, myös pienemmille paikkakunnille ja alueille, joilla ei ole TalletusOtto-automaattia. Ensimmäiset OttoPlus-automaatit asennetaan koekäyttöön pääkaupunkiseudulle kesään mennessä.

Automaattien sijainnin ja kunnon voi tarkistaa osoitteesta otto.fi

Paljon tietoa Automatian käteisautomaattipalveluista saa osoitteesta otto.fi.

Muun muassa reitti lähimmälle automaatille löytyy otto.fi-sivuston hakupalveluista ”Missä Otto?” ja ”Missä Talletus?”.

Automatia päivittää nykyisin automaattiensa sijainnin lisäksi mahdolliset palvelukatkot lähes reaaliaikaisesti otto.fi-sivuston hakupalveluihin, joten sieltä voi myös tarkistaa että lähin automaatti on toimintakunnossa.

Lisätietoa

Nettisivuiltamme löytyy paljon lisätietoa, mm. automaattien sijainnit sitä mukaa, kun niitä asennetaan asiakaskäyttöön.

Katso myös osasto TalletusOtto – kysymyksiä ja vastauksia.