Turvallista tekniikkaa

Sininen aukko ei niele sirukorttia

Uudella lukijalla varustetulla Ottopisteellä asiakkaan kortti jää näkyviin useamman sentin matkalta koko asioinnin ajaksi.

Kuluneita lukijoita uusiessaan Automatia on korvannut myös vanhanmallisten Ottopisteiden sinisen sirukortinlukijan uudenmallisella lukijalla. Uusien kortinlukijoiden tekniikka vähentää kontaktihäiriöitä ja uusi muotoilu vaikeuttaa rikollisia kopiointiyrityksiä entisestään.

Sirukortti siniseen aukkoon

Tilille pääsee vain tunnusluvulla

Ottopisteet ovat online-linjayhteydessä Automatian Otto.-Lampputietojärjestelmään. Otto.-järjestelmästä puolestaan muodostetaan linjayhteys kunkin asiakkaan tilipankkiin, jonka tietokannassa asiakkaan tilitiedot säilytetään.

Kun asiakkaan kortti ja tunnusluku on tarkistettu, haetaan tarvittavat tilitiedot online-linjayhteydessä tilipankista. Jos kyseessä on veloitustapahtuma (käteisnosto tai puheajan lataus), tehdään pankissa samalla asiakkaan tilille kirjaus, jolla vähennetään tilin saldoa.

Kaikki tämä tapahtuu muutamassa sekunnissa, jonka jälkeen Ottopiste jakaa asiakkaalle uumenistaan setelit, lataa asiakkaalle puheaikaa taikka tulostaa pyydetyt tapahtumatiedot kuitille.

Rautaa ja softaa

Kaikista käteisautomaateistamme saat yhdenmukaiset Otto-automaatin peruspalvelut: otto, saldo ja tapahtumat. Käytössä on kuitenkin useita eri laitemalleja. Otto.-automaatteja vaihdetaan moderneihin malleihin 100 – 200 laitteen vuosivauhdilla.

Ottopisteinä toimii tällä hetkellä kahden valmistajan laitteita: amerikkalaisen NCR:n ja saksalaisen Wincorin. Automaattiemme sovellusohjelmiston samoin kuin niiden sirukortinlukijat on toimittanut NCR-automaatteja maahantuova Fujitsu Services Oy. Wincor-merkkisiä automaattilaitteita edustaa Suomessa Diebold Nixdorf Oy. Otto.-tietojärjestelmän on rakentanut Tieto Oyj.

Vastaa