Turvallista tekniikkaa

Otto-automaatti ei niele sirukorttia

Otto-automaatilla asiakkaan kortti jää näkyviin koko asioinnin ajaksi. Lukijoita uusiessaan Automatia on myös alkanut korvata vanhanmallisia sinisiä sirukortinlukijoita uudenmallisella vihreällä lukijalla. Uusien kortinlukijoiden tekniikka vähentää kontaktihäiriöitä ja muotoilu vaikeuttaa rikollisia kopiointiyrityksiä kuten ennenkin.

 

Vihreä kortinlukija lukitsee kortin asioinnin ajaksi

Vihreä kortinlukija ei ota korttia aivan kokonaan sisäänsä, mutta lukitsee kortin paikoilleen asioinnin ajaksi.

Jos haluat keskeyttää asioinnin, tee se painamalla STOP-näppäintä.

Jos kortin lukitus jostain syystä jää jumiin, vapauta lukitus työntämällä korttia ensin hieman sisään päin.

Älä kisko korttia väkisin ulos lukijasta!

 

Tilille pääsee vain tunnusluvulla

Ottopisteet ovat online-linjayhteydessä Automatian Otto.-Lampputietojärjestelmään. Otto.-järjestelmästä puolestaan muodostetaan linjayhteys kunkin asiakkaan tilipankkiin, jonka tietokannassa asiakkaan tilitiedot säilytetään.

Kun asiakkaan kortti ja tunnusluku on tarkistettu, haetaan tarvittavat tilitiedot online-linjayhteydessä tilipankista. Jos kyseessä on veloitustapahtuma (käteisnosto tai puheajan lataus), tehdään pankissa samalla asiakkaan tilille kirjaus, jolla vähennetään tilin saldoa.

Kaikki tämä tapahtuu muutamassa sekunnissa, jonka jälkeen Ottopiste jakaa asiakkaalle uumenistaan setelit, lataa asiakkaalle puheaikaa taikka tulostaa pyydetyt tapahtumatiedot kuitille.

 

Rautaa ja softaa

Kaikista käteisautomaateistamme saat yhdenmukaiset Otto-automaatin peruspalvelut: otto, saldo ja tapahtumat. Käytössä on kuitenkin useita eri laitemalleja. Otto.-automaatteja vaihdetaan moderneihin malleihin 100 – 200 laitteen vuosivauhdilla.

Ottopisteinä toimii tällä hetkellä kahden valmistajan laitteita: amerikkalaisen NCR:n ja saksalaisen Wincorin. Otto-tietojärjestelmän on rakentanut Tietoevry.

Vastaa