Automatia satsar på insättnings-automater och inhemskt arbete

   

Automatia ersätter hundratals Otto-automater med modeller, som även erbjuder sedelinsättning. Företaget påminner, att kontantautomaternas Otto-tjänster är ett inhemskt alternativ.

 

Automatinsättningarnas och insättningsautomaternas mängd ökar fortfarande

Automatia Pankkiautomaatit Oy:s nuvarande 165 TalletusOtto- och över 150 OttoPlus-automater är i flitig användning och man ämnar installera ännu ytterligare under kommande år. Automatia som underhåller Otto-automaterna inför i år och nästa år ca. 50 nya insättningsautomater för att fylla sitt redan omfattande nätverk av insättningsautomater. Med de livligaste automaterna görs, förutom tusentals uttag, tusentals insättningar per månad och även på lugnare ställen hundratals insättningar per månad. Tre utav fyra insättningar innehåller endast sedlar och över 90 % av insatta pengarnas värde är sedlar.

”Både företagarnas och privata kundernas insättningar vid våra automater växer fortfarande, trots att kontantuttag och bruk av kontanter vid betalning har minskat länge. Det handlar om ändring av beteende och överföring av insättningar till automaterna: Människor sätter in kontanter de har fått snabbt och bekvämt på en insättningsautomat istället för att småningom betala för sina inköp eller ta kontanterna till ett kontor”, uppskattar Harri Pennanen, Automatias direktör för kontanttjänster.

 

OttoPlus är Otto plus sedelinsättning

Från OttoPlus-automaten kan lyftas sedlar som från andra Otto-automater. Också andra OttoPlus-automatens erbjudna tjänster motsvarar Otto-automatens, men dessutom möjliggör den sedelinsättning. Efter valet av sedelinsättning, matas sedlarna i en snygg bunt in i automaten. Det får inte finnas några mynt eller naturligtvis inte några andra föremål, såsom klämmor eller gummiband.

Med TalletusOtto-automaten kan man, förutom uttag av sedlar, insätta sedlar och även mynt.

 

Automaternas position hittas i Otto.fi-appen och -nätsidorna

Bland annat rutten till närmaste automat hittas i Otto.fi-applikationen eller
Otto.fi-nätsidas söktjänster ”Var finns Otto?” (alla automater) och ”Var finns Talletus?” (insättningsautomater TalletusOtto och OttoPlus).

Automatia uppdaterar förutom sina automaters placering även eventuella avbrott i tjänsterna nästan i realtid i Otto.fi-söktjänsten. Där kan man även kontrollera att den närmaste automaten fungerar.

Den mobila appen Otto.fi kan laddas ner till Android-telefoner på Google Play
appbutik och iPhone-telefoner på App Store.

 

Nästan alla banker erbjuder Automatias insättningsautomattjänster

TalletusOtto-automaternas insättningstjänst och OttoPlus-automaternas sedelinsättningstjänst erbjuds med OP Gruppens, Nordea Banks, Danske Banks, POP bankers, Sparbankernas, OmaSp:s och Aktias kort.

Insättningstjänster erbjuds i bankomater med alla dessa bankers kort som har debit-funktion, också till exempel Visa Electron -kort. Insättningen är inte möjlig med kreditkort eller kombinationskorts credit-val.

 

Automatias Otto-tjänster har Nyckelflaggan för finska arbeten

Otto-tjänsterna har tilldelats Nyckelflaggan som en indikation på en tjänst som produceras i Finland och ger arbete i Finland. Under 2018 är Automatia också involverad i Nog finns där väl Nyckelflagga -kampanjen av Förbundet för Finländskt Arbete och Nyckelflagg-företag. ”Vi gick med i kampanjen för vi vill påminna vikten av inhemskt arbete i bakgrunden av vår service”, säger Automatias VD Marko Vilo.

 

 

Det här inlägget postades i Aktuell. Bokmärk permalänken.