Uuden sukupolven puhuvia Ottopisteitä…

Uuden sukupolven Ottopisteitä

Noin 550 uuden sukupolven Ottopistettä on otettu asiakaskäyttöön. Laitteiden teknisen uusinnan yhteydessä parannetaan käteisautomaattipalvelujen esteettömyyttä liikuntaesteisille, lyhytkasvuisille ja näkövammaisille asiakkaille. Automaattikannan uusiutuessa näitä puhuvia automaatteja tulee lähivuosina useita satoja eri puolille Suomea.

Missä Otto? -haussamme esteettömien ja puhetukea tarjoavien automaattien osoiterivin alussa on kirjainlyhenne:
EP = esteetön ja puhetuettu (matala asiointikorkeus)
P = puhetuettu (normaali asiointikorkeus).

Puhuvan käteisautomaatin idea on mahdollistaa rahan nosto myös näkövammaisille itsenäisesti

Puhuva Otto-käteisautomaatti toimii muutoin kuten ennenkin, mutta se tarjoaa peruspalvelunsa puheopastuksella, kun siihen kytketään kuulokkeet. Käyttäjällä tulee olla kuulokkeet itsellään. Puhetuettu käyttöliittymä tunnistaa pankkikortista kielen eli automaatti puhuu joko suomea, ruotsia tai englantia.

Automatia Pankkiautomaatit Oy ja Näkövammaisten Keskusliitto ovat kehittäneet Ottopisteille puhetuetun käyttöliittymän yhteistyössä. ”Vaikka käyttäjäkunta on suhteellisen pieni, halusimme aktiivisesti satsata esteettömyyden puolesta ja pankit näyttivät vihreää valoa,” perustelee Automatian digipalveluiden johtaja Jyri Marviala. ”Näkövammaiset ovat odottaneet puhuvaa automaattia pitkään, sillä se mahdollistaa rahan noston itsenäisesti, ilman avustajaa,” kertoo puolestaan jäsenpalvelupäällikkö Markku Möttönen Näkövammaisten Keskusliitosta. ”Muutamissa maissa näkövammaisille suunniteltuja puhuvia käteisautomaatteja edellytetään jopa lainsäädännöllä.”

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.