Automatia panostaa talletusautomaatteihin – ja kotimaiseen työhön

 

Automatia uusii satoja Otto-automaatteja malleihin, joissa on tarjolla myös setelien talletus. Yhtiö muistuttaa, että käteisautomaateissa Otto-palvelut ovat kotimainen vaihtoehto.

 

Automaattitalletusten ja talletusautomaattien määrä kasvaa edelleen

Automatia Pankkiautomaatit Oy:n nykyiset 165 TalletusOtto- ja yli 150 OttoPlus-automaattia ovat kovassa käytössä ja jälkimmäistä mallia aiotaan asentaa vielä reilusti lisääkin lähimmän vuoden aikana. Otto-automaatteja ylläpitävä Automatia tuo tänä ja ensi vuonna Suomen jo ennestään kattavaa talletusautomaattiensa verkostoa täydentämään noin 50 OttoPlus-automaattia lisää.

Vilkkaimmilla automaateilla tehdään tuhansien ottotapahtumien lisäksi tuhansia talletuksia kuukaudessa ja hiljaisimmillakin satoja talletuksia kuukaudessa. Kolme neljästä talletuksesta sisältää pelkkiä seteleitä ja
yli 90 % talletetusta rahasta on seteleinä.

”Sekä yrittäjien että yksityisasiakkaitten talletukset automaateilla ovat edelleen kasvussa, vaikka käteisen nostaminen ja käyttäminen maksamiseen ovat vähentyneet jo pitkään. Kyse on käyttäytymisen muutoksesta ja talletusten siirtymisestä automaateille: Ihmiset tallettavat saamansa käteisen nopeasti ja kätevästi talletusautomaatilla, sen sijaan että maksaisivat sillä pikkuhiljaa ostoksiaan tai veisivät sen konttoriin”, arvioi Automatian käteispalvelujen johtaja Harri Pennanen.

 

OttoPlus on Otto plus setelien talletus

OttoPlus-automaatista voi nostaa käteistä aivan kuten muistakin Otto-automaateista. OttoPlus-automaatti on palveluiltaan muutenkin kuin Otto-automaatti, mutta lisäksi sillä onnistuu setelien talletus. Seteleiden tallettajia muistutetaan, että setelit tulee syöttää raha-aukkoon automaatin ohjeiden mukaan: siistinä nippuna ja pelkkiä seteleitä. Eli seteleiden mukana ei saa olla kolikoita, kuminauhaa, klemmaria tai mitään muutakaan.

TalletusOtto-automaatilla voi käteisen nostamisen lisäksi tallettaa paitsi seteleitä, myös kolikoita.

 

Automaattien sijainnit löytyvät Otto.fi-appista ja -nettisivuilta

Muun muassa reitti lähimmälle automaatille löytyy Otto.fi-applikaation tai
Otto.fi-nettisivuston hakupalveluista ”Missä Otto?” ja ”Missä Talletus?”.

Automatia päivittää automaattiensa sijainnin lisäksi mahdolliset palvelukatkot lähes reaaliaikaisesti Otto.fi-hakupalveluihin, joten sieltä voi tarkistaa senkin, että lähin automaatti on toimintakunnossa.

Otto.fi-mobiilisovellus on ladattavissa Android-puhelimiin Google Play
-sovelluskaupasta sekä iPhone-puhelimiin App Storesta.

 

Lähes kaikki pankit mukana Automatian talletusautomaattipalveluissa

TalletusOtto-automaattien talletuspalvelu ja OttoPlus-automaattien setelien talletuspalvelu toimivat OP Ryhmän, Nordea Pankin, Danske Bankin, POP Pankkien, Säästöpankkien, Oma Säästöpankin ja Aktian korteilla.

Talletuspalvelut tarjotaan automaateilla näiden pankkien kaikilla korteilla, joissa on debit-ominaisuus, myös esimerkiksi Visa Electron -korteilla. Talletus ei ole mahdollista luottokortilla eikä yhdistelmäkortin credit-valinnalla.

 

Automatian Otto-palveluilla on suomalaisen työn Avainlippu-tunnus

Otto-palveluille on myönnetty Avainlippu osoituksena Suomessa tuotetusta ja Suomessa työllistävästä palvelusta. Automatia on vuonna 2018 mukana myös Suomalaisen Työn Liiton ja Avainlippu-yritysten Onhan siinä Avainlippu -kampanjassa. ”Lähdimme mukaan kampanjaan, koska haluamme muistuttaa kotimaisen työn merkityksestä palvelumme taustalla”, sanoo Automatian toimitusjohtaja Marko Vilo.

 

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.