Otto-automater delar ut 10-eurosedlar

Automatia har börjat distribuera 10-eurosedlar från sina Otto-automater. Kontantuttag har minskat så mycket, att det är möjligt att säkra att pengarna räcker till även med mindre sedlar. Samtidigt har den största möjliga engångsuttag av Otto-automaterna ändrats tillbaka på 400 euron.

Otto-automaten visar på skärmen, om den ger ut också 10-eurosedlar.

 

Hela den tiden som Finland har haft eurosedlar i bruk, Otto-automaterna har distribuerat 20- och 50-eurosedlar. Då mark-tiden tog slut, levde man top-år av användning av sedelautomater, och tillräcklighet av pengar i automaterna kunde inte säkras med mindre sedlar, speciellt över helger och veckoslut. Under 20 år har kontantuttag i Finland dock minskat så mycket, att det är möjligt att säkra att pengarna räcker till i en del av Otto-automater även om de laddas med mindre sedlar. Samtidigt har den största möjliga engångsuttag av Otto-automaterna ändrats tillbaka på 400 euron.

 

Tior har kommit till Otto-automater på våren 2021

En stor del av Otto-automaterna har redan börjat dela ut 10-eurosedlar och tior kommer till allt flera Otto-automater så småningom, beroende på efterfrågan och tillräcklighet av pengar på automaten.

Otto-automaten visar på skärmen, om den ger ut också 10-eurosedlar.

Det här inlägget postades i Aktuell. Bokmärk permalänken.